Ahojte, další blázen do party je tady!

.. Rád bych se podělil o mé hračce a rád bych za pomocnou ruku k mému Chosemu zabijakovi, který létá a nelétá!

.. Mám VRCHLÍK: 2,4m, hloubka 0,7m, má vypočítaná plocha 1,4 m2 (ale to si nejsem jist, matematika není můj kobyl), průmět asi 1,2 m2, váha cca 300g, počet komor 21, materiál Skytex, bezopletové šňůry z C vrchlíku 3+1 ; ; PANÁK: z alu, je to plechová krabička o rozměrech v: 10cm, š: 7,5cm, h: 3,5cm, + elektronika, váha cca 400g. Situace je víc než vážná a je potřeba ji neprodleně řešit.

.. Takže situace je taková, že z hodu z ruky z velmi mírného kopečku cca 15% za bezvětří letí cca 15m, reaguje na řízení. Je pravdou, že asi jsem to nezkoušel úplně v hodných podmínkách!! Byl jsem na jedné hraně směr J, převýšení 10m ale vítr nefoukal tak jak jsem chtěl přesně čelně ale z boku, atd atd... no foukalo asi 2,5m/s, a extra se tomu nechtělo. Pak jsem jel na velký lyžařský kopec a tam zase foukalo mírných 10m/s

, takže nebýt Chose na vodítku, tak by asi uletěl až na ukrajinu. No, nicméně, i za milion vyběhaných kopečku jsem to udržel v luftu max. 1min. Cítím, že někde není něco v cajku, nemůžu to nějak vycentrovat, pořád někam uhýbá, i když jsem 2x přeměřoval šňůry aby byly uplně stejně dlouhé. Tak mě napadá jestli hodně záleží na těžišti kde mám mou pohyblivou alu krabičku zavěšenou na karabinách??? Je důležité nějak přesné délky šňůr?? Nebo % v hloubce navázání šňůr k vrchlíku?? Nebo to zkusit nějak pořádně otestovat na dobrém terénu?? Nějaké zkušenosti kde, jaká výška, jaký větr, jaká váha atd??? pár foto ve foto.... díky za radu J.