Honzo tohle byl takovej rychlej pokus. Chtěl jsem si vyzkoušet, zda je to zvládnutelný jedním člověkem. Je to docela pakárna

manipulovat s panákem , rozkládat vrchlík a to vše při napnutém gumicuku , ale zvládnutelný to je. Samozřejmě byly i další pokusy, kdy pomocník držel padák za náběžku zhruba v 70 cm výšce a odstartovat to šlo úplně v pohodě. To na videu není vidět protože pomocník byl zároveň kameraman. Jelikož nemám dost málo času a chodím lítat, když se najde volná chvilka, tak jsem zvolil samomrskačský způsob a chci se to naučit sám
Rychlej odhoz bych vyřešil rychlým sáhnutím na vypínač, kterým ovládám vypínák vlečné šňůry . Je to takovej páčkovej vypínač s dlouhou pákou, který se vrací . Zkoušel jsem to v dílně a ten vypínací mechanizmus je schopen odpojit šňůru i když je fakt hodně napnutá odhadem tah 15 kg. Asi je to tím, že je vše vyleštěné a tím pádem je tam minimální tření.
Na videu je vidět jak jednou rukou držím sedačku a druhou vlečnou šňůru. Děsně to řezalo do ruky. Mám v plánu před koncové očko na šňůře ve vzdálenosti caa 70 cm vřadit nějaký mezikus, aby se to líp drželo, Když není tah ve šňůře tzn. že ruka dále od sedačky celou sestavu jakoby odlehčuje, tak to jde nahodit nad hlavu v pohodě. Jak je ale v ruce co drží sedák cítit tah gumy, tak mi to nějak nešlo.
Před vyvlekáním jsem si samozřejmě udělal pár hodů na sucho a vrchlík šel nad hlavu v pohodě. Tím jsem si ověřil, že nemám moc krátký řidičky a padák moc přebržděnej. I když na tom videu ten první pokus vypadal, jako by byl padák přebržděnej, ale nebyl.
V popisu videa jsem psal, že guma byla dlouhá 20m a vlasec 25m. To bylo jen kvůli tomu pokusu. Na ostro bych viděl sňůru pletenku o délce 150m

. Když bude foukat kolem 2m, tak si myslím,že do 100m metrů by se to vyšplhat mělo. Teď jde o to , kde se to bude moci natáhnout. Guma se prodlouží zhruba 4x, tak to máme nějakých 230m